Förra söndagen bjöd Solvalla på underbart höstväder och utomordentligt fin travsport. Det är något speciellt med Breeders Crown semifinalerna. Häftigt att följa en hel tävlingsdag där de bästa från tre- och fyraårskullarna gör upp om platserna i årets sista årgångsfinaler.

Vi hade GREAT SKILLS och GOOD VIBES till start i samma semifinal för fyraårsmärrarna. GREAT SKILLS togs lugnt från start och flyttades varvet kvar fram utvändigt om ledande Felicia Zet. Ut på bortre långsidan la hon ett jämnt tryck på trean från Stochampionatet och kunde efter att ha avverkat de sista 700 på en hög 08-tid vinna säkert med tussarna kvar i öronen.

GREAT SKILLS har nu tagit sig vidare till final i samtliga fyra årgångslopp som som hon ställt upp i via resor i dödens. Efter en lyckad lottning startar hon från spår 2 i finalen. Vilken final det kan bli! Lara Boko och Glamorous Rain imponerade också stort vid sina vinster, men vi hoppas att Greta är i toppslag och slåss om segern på Eskilstuna den 13e november. GOOD VIBES blev avlöst i dödens varvet kvar men hade inte sin bästa dag och tappade i den snabba avslutningen.