Head of State (e Muscle Hill u Bloom Boko) var spelad till tredjehandsfavorit i tisdagens sista lopp på Solvalla, ett tilläggslopp med 60.000 kr i förstapris. Han var snabb ur volten från sitt tredjespår och kunde köras till ledningen efter första sväng. Ut på långsidan laddade Conrad Lugauer framåt med andrahandsfavoriten Jimbaran Zon men Björn Goop var med på noterna och Lugauer kröp ner i rygg. Sedan fick Björn bestämma tempot i ledningen med favoriten Global Classified utvändigt och 1.500 meter passerades på underkant 1.16. I sista sväng mattades favoriten och Björn bevakade hotet i rygg. När han körde undan sista 100 meterna kunde ingen utmana. Segermarginalen blev 1,5 längd, segertiden 1,14,4 och sista 500 meterna gick efter 1,12,0.

Detta var Head of States fjärde seger i år och sjätte totalt i karriären, på elva starter. Han trivs på Solvalla där han är obesegrad på tre försök. Stort grattis till alla ägare hos Stall Kenny samt till skötaren Rebecca Kelly och tränare/kusk Björn Goop – och tack för ett fantastiskt jobb!

Segern var Stall Nyx 17e på årets 44 starter hittills, inklusive alla starter i Frankrike, vilket ger en segerprocent på 39 i dagsläget.