Årets två första månader har varit oerhört lugna, och de starter som våra uppfödningar har gjort har inte varit någon succé. Men nu när halva mars har gått så börjar våra uppfödningar visa framfötterna!

Gardner Shaw såldes i början av året till franska ägare. När han nu i början på mars gjorde sin andra start i nya regin så var det dags för första segern! I ett bakvarvslopp på Hyeres så fick han ett lugnt smyglopp över lång distans, vilket han tackade för genom att skölja över fältet inför upploppet. Han höll mycket säkert undan och tjänade fina 135′ för insatsen.

Några dagar senare startade Garden Leave i ett kortlopp på Jägersro. Hon har haft svårt att fungera under 2022, och förhoppningarna var inte speciellt höga. Hon öppnade bra i loppet, för att sedan släppa ledningen. Där följde hon den kapabla vinnaren hela vägen in mot mål och tog andrapriset, långt före övriga fältet. Ett fall framåt, och vi hoppas att hon kan närma sig den höga kapacitet hon visade under treåringssäsongen.

Idag var det äntligen dags för Greats Skills yngre helsyster, Jeannica, att göra sin andra start på svensk mark, och sin första start på 7 månader. Rapporterna från stallet har varit positiva och dagens start lämnade ingenting att önska! Från ett tillägg så hittade Magnus Djuse efter ett tag andra utvändigt. Tempot var oerhört lågt, dryga 1.23 första varvet, men Djuse gav vår uppfödning ett mycket vilsamt lopp och det var först halvvarvet från mål som han kastade loss Jeannica i tredjespår. Direkt såg man att hon skulle ta hem loppet och på spänstiga ben så avslutade hon 11,4 sista 500m, vilket var den klart snabbaste avslutningen under dagen. Insatsen skvallrade om mer än segern idag, men vi nöjer oss med att lyfta på hatten till Stall Wallin och glädjer oss mycket åt segern!